Magunkról

 Speciálterv Építőmérnöki Kft.A SPECIÁLTERV Építőmérnöki Kft-t 1999-ben alapították.

Fő tevékenységi körünk kezdetben mérnöki szerkezetek, műtárgyak tervezéséhez, illetve statikai vizsgálatához kötődik. Fiatal és dinamikusan fejlődő irodánk első éveiben magas- és mélyépítési szerkezetek, hidak tervezésével illetve vizsgálatával foglalkozott. 2001 óta az úttervezés is felkerült tevékenységi körünkbe. 2002-től az M0, M3, M7 és M6 autópályák hídjainak kiviteli tervezései és a velük párhuzamosan futó hídrehabilitációk során több, mint száz új hídszerkezet és többszáz kisebb híd felújítás vagy korrekció tervét készítettük. A hidak tervezésében nagy hangsúlyt fektetünk az újszerű, egyedi szerkezetek konstruálására: a Salgótarjáni kerékpáros hidunkkal 2005-ben elnyertük a Magyar Acélszerkezeti Szövetség Nívódíját. Hidak mellett egyedi mélyépítési és ipari szerkezetek, erőművek statikai tervezésében is részt vettünk.

2002-ben vezettük be és azóta sikerrel üzemeltetjük az ISO 9001-es minőségbiztosítási rendszert.

2007 óta egyre bővül a generáltervezésben végzett komplex út és műtárgytervezési munkáink száma. A talajmechanikai feltárásokat, műszeres vizsgálatokat, közműtervezéseket, geodéziai felméréseket állandó partnereinkkel közösen vállaljuk. Alagút és mélyépítési műtárgyak tervezését is végezzük, a DBR 4 metró tervezésében a Gellért téri állomás szerkezetének kiviteli tervezését és a Kelenföldi pályaudvar alatti metróállomás teljes generál tervezését irodánk végezte.

Fontos számunkra, hogy külföldön is szerepet vállaljunk. Különböző tervezési feladatokat végeztünk az alábbi helyeken: Szlovákiában, Romániában, Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában, Németországban, a közel-keleten, illetve közép-afrikában.

Partnereinkkel közösen 2011-től növekvő léptékekben veszünk részt a komplex vasúti tervezésekben.

Irodánk kellemes környezetben biztosít optimális munkakörülményeket.